Tratamentul parodontozei prin laser
Parodontoza este o afecțiune cronică care afectează gingiile și țesuturile care susțin dinții pe arcadă, fiind rezultatul plăcii dentare, a igienei dentare deficitare și a lipsei consultului la medicul stomatolog o dată la 6 luni.
Simptomele încep cu sângerare în cadrul periajului dentar, gingii inflamate, roșiatice, după care se trece treptat la mobilitatea dinților, la respirație urât mirositoare, retracții gingivale, dureri în momentul în care se mestecă alimente, disconfort la contactul cu alimentele reci sau cele calde etc.
Cum se realizează tratamentul parodontozei prin laser?
Tratamentul parodontozei se poate realiza atât prin laser, fiind varianta mai modernă, mai eficientă și mai sigură, însă se mai poate realiza și pe cale chirurgicală, varianta clasică.
Tratamentul parodontozei prin laser constă în eliminarea bacteriilor care nu ar putea fi eliminate prin intermediul antibioticelor, a spălăturilor, a ultrasunetelor și a instrumentelor manuale, în timp ce buzunarele din jurul dinților vor fi dezinfectate cu ajutorul laserului.
Procedura presupune pătrunderea laserului într-o fibră subțire care duce la buzunarele parodontale profunde. Astfel, laserul va distruge bacteriile care cauzează parodontoza, fapt care va determina vindecarea gingiilor. De asemenea, tratamentul prin intermediul laserului ajută la rejuvenarea gingiilor și la circulația sângelui în ceea ce privește gingiile afectate.
Beneficiile tratamentului parodontezei prin laser
- recuperarea este foarte rapidă
- se reduce considerabil riscul de a pierde dinți de pe arcadă
- rata de succes a tratamentului crește semnificativ
- durerea post operație este redusă la minimum
- nu este nevoie de anestezie și nici de suturi
- sângerarea gingiilor este eliminată imediat
- zona tratată este sterilizată, distrugând, astfel, infecția bacteriană.