Decontaminare cu laser diodă

Decontaminarea cu laser diodă este o procedură simplă, modernă, rapidă, ce are rolul de a reduce semnificativ numărul de bacterii existente în cavitatea bucală, fiind un factor deosebit de important în ceea ce privește sănătatea orală a pacientului.

Laserul diodă este o tehnologie modernă, a revoluționat în multe industrii, inclusiv în cea stomatologică. De asemenea, este o opțiune optimă când vorbim de pacienții care suferă de boală parodontală.

Avantajele utilizării laserului diodă

Eficiența decontaminării cu laser diodă este dată de distrugerea bacteriilor care produc parodontoza și anumite infecții care pot duce la îmbolnăvirea semnificativă a gingiilor și a dinților de pe arcadă. În cele din urmă, vor fi biostimulate atât vase sangvine noi, cât și colagen și os nou, pe lângă atașamentul gingiei.

Folosind această tehnologie modernă, se pot efectua decontaminări eficiente a pungilor parodontale, stimulări ale refacerii gingiei și reconturarea atraumatică a marginii gingivale. Laserul este, de asemenea, și o alternativă ideală dacă pacientul dorește o soluție minim invazivă pentru chirurgia parodontală, creând condițiile optime de reatașare a gingiei pe dinte și aducând beneficii atât în planul sănătății cavității bucale, cât și în plan estetic.

Decontaminarea cu laser diodă nu este dureroasă, durează circa 5-10 minute,  iar riscurile sunt reduse semnificativ la minimum posibil.

Importanța decontaminării cu laser diodă în boala parodontală

Atunci când vorbim despre boala parodontală, în oricare stadiu ar fi aceasta, decontaminarea cu laser diodă este primul pas spre rezolvarea parodontozei. Practic, laserul va emite o energie care va elimina microbii și țesuturile alterate, va stimula vindecarea, va reduce durerea postoperatorie, în timp ce pungile parodontale adânci vor fi sterilizate optim. Tratamentul cu laser poate completa terapia în boala parodontală clasică în etapele inițiale și reprezintă o alternativă de succes în etapele chirurgicale și de biostimulare.