Blog

Tartru dentar

De regulă, primul lucru pe care îl observi la o persoană este zâmbetul, deci implicit dinții. Cu o igienă orală corespunzătoare, zâmbetul este strălucitor. În caz contrar, zâmbetul își pierde din frumusețe. Tartrul este una dintre problemele cauzate de o igienă orală precară – periaj incorect, alimente de slabă calitate, vizite la medicul stomatolog neregulate. […]

Avantajele folosirii laserului în stomatologie

Laserul este un instrument din ce în ce mai folosit în lumea medicală și, bineînțeles, în cabinetele de stomatologie. Medicii stomatologi preferă utilizarea laserului în cadrul tratamentelor, pentru a reduce durerea și sângerările cauzate pacienților prin metodele tradiționale de tratament, dar și pentru faptul că, prin folosirea laserului, contactul cu suprafața de intervenție este minimă, […]

Pulpita dentară: ce este, când apare, simptome și remedii

Pulpa este țesutul moale din interiorul dinților. Conține nervi, vase de sânge și țesut conjunctiv. Pulpa furnizează sânge și substanțe nutritive straturilor dure, exterioare ale dinților pentru a-i menține sănătoși. Pulpita dentară este o inflamație a acestui țesut interior al dintelui. De obicei, apare atunci când bacterii intră în interiorul dintelui prin crăpături sau spărturi.

Importanța molarului de 6 ani

Molarul de 6 ani reprezintă unul dintre cei mai importanți dinți ai cavității orale, fiind un dinte definitiv special. El apare în spatele dinților de lapte și poate fi confundat cu un dinte temporar. Este deosebit de vulnerabil, de aceea există riscul de a se caria și de a nu fi tratat.

Ce structură are dintele?

Indiferent de poziția pe arcada anterioară sau posterioară, dintele are aceleași componente: coroana și rădăcina.

Ce este pedodonția?

Pedodonția este acea ramură a stomatologiei care se ocupă cu profilaxia și tratamentul dinților de la prima apariție în cavitatea bucală până la vârsta adolescenței.

Cum alegi un implant dentar?

În ultimii ani, persoanele care au probleme cu dantura și recurg la extracții dentare, apelează din ce în ce mai des la implanturile dentare. Dar, cea mai mare provocare, dincolo de buget, este tipul de implant dentar care trebuie ales în funcție de persoană și de vârsta acesteia.

Importanța consultului preventiv la medicul stomatolog

Se știe deja că igiena orală este foarte importantă, deoarece afectează și sănătatea generală, nu doar pe cea dentară. Deși se vorbește tot mai mult despre prevenție, mulți oameni continuă să meargă la medicul stomatolog doar atunci când apar probleme.

Mi-am extras un dinte. Ce urmează acum?

Durerea de dinți este principala cauză care generează lipsa unui dinte prin prisma faptului că este una dintre durerile cel mai greu de suportat.

Ocluzologia modernă previne afecțiunile articulației temporo-mandibulare

Articulaţia temporo-mandibulară (ATM) este cea mai importantă şi mai complexă articulaţie a craniului uman.