Sterilizarea canalelor radiculare cu laser diodă

În practică, se întâmplă deseori ca anumiți pacienți să se prezinte la stomatolog cu dinți fracturați sau care să aibă carii netratate. În aceste cazuri, după efectuarea unor radiografii locale, se poate ajunge în situația în care să fie nevoie de un tratament de canal, tratament care necesită sterilizarea canalelor.

Tratamentul de canal este o procedură menită să salveze dintele natural, să-i restaureze funcționalitatea și să-l mențină pe arcadă, pentru a se preveni eventuale costuri ale unor implanturi dentare și alte complicații.

De ce avem nevoie de sterilizarea canalelor și de ce cu laser diodă?

În primul rând, sterilizarea canalelor este necesară pentru a duce la bun sfârșit un tratament de canal, iar atunci când aceasta se efectuează sub laser diodă, rata de succes este și mai mare, lucru preferat atât de medicii stomatologi, cât și de pacienți.

Sterilizarea canalelor cu laser diodă determină o rată mare de succes, datorită unei raze luminoase care curăță țesuturile moi și dure din cavitatea bucală, iar mai apoi, deoarece laserul contribuie semnificativ la dezinfectarea canalelor, în special în cazurile extrem de complicate.

Care este procedura sterilizării canalelor cu laser diodă?

Procedura nu este complicată, ba dimpotrivă, este chiar simplă. Laserul diodă este pur și simplu introdus pe canal și se fac mișcări circulare pe toată lungimea canalului, astfel încât canalul să fie curățat până în cele mai mici adâncimi. La această simplă procedură se mai adaugă și necesitatea aplicării digii dentare, astfel încât procedura să beneficieze de cea mai mare rată de succes posibilă.

Diga dentară este o metodă de izolare a dintelui afectat, astfel încât medicul stomatolog să poată efectua procedurile asupra dintelui cu pricina fără impedimente. Mai exact, diga dentară este o bucată de latex care izolează dintele afectat de restul cavității bucale.

Există o diferență între tratamentul de canal clasic și cel cu laser diodă?

Da, tratamentul de canal clasic are și el o rată mare de succes dacă este realizat conform, însă aspectul negativ al acestuia este faptul că se poate întâmpla ca un anumit canal să rămână neatins de soluțiile necesare efectuării procedurii și de instrumentele mecanice, cum ar fi acele speciale prin intermediul cărora se realizează procedura. Pe când tratamentul de canal cu laser diodă asigură pătrunderea în întregime a canalelor și dezinfectarea amplă a acestora, pentru a preveni posibile complicații.