În ultimii ani, persoanele care au probleme cu dantura și recurg la extracții dentare, apelează din ce în ce mai des la implanturile dentare. Dar, cea mai mare provocare, dincolo de buget, este tipul de implant dentar care trebuie ales în funcție de persoană și de vârsta acesteia.

Când vorbim de tehnologiile folosite, la nivel mondial, cele mai cunoscute branduri provin din țări precum Germania, SUA, Franța, Elveția, Suedia, Coreea de Sud și Israel.

Ca element prezent cu preponderență în structura implanturilor, putem aminti aliajele bazate pe titan. În general, fiecare medic implantolog optează pentru lucrul cu un număr limitat de branduri, deoarece, în majoritatea cazurilor, tehnicile și aparatura necesară pentru aplicarea și protezarea implantului diferă de la o marcă de implant dentar la alta, fiind practic aproape imposibil să găsiți un medic implantolog experimentat care să lucreze cu zeci de mărci de implanturi dentare. Ar însemna atât risipă de timp, cât și financiară, pentru că ar trebui ca respectivul medic să comande mostre din fiecare tip și model de implant înainte de a învața procedura de îmbinare și montare. Un lucru important de știu este acela că nici un medic stomatolog nu poate să ofere garanție pentru lucrările cu țesuturi biologice.

De ce să alegi un implant dentar?

Prețurile implanturilor dentare au scăzut semnificativ în ultima perioadă, dar sunt încă persoane care evită o  astfel de investiție. Din păcate, acest lucru poate cauza efecte nedorite pentru că un dinte lipsă determină o migrare a celorlalți dinți și riscul de paradontoză se mărește. Un implant dentar păstrează poziția dinților acolo unde trebuie și elimină pericolul de a colecta bacterii și alte infecții în spațiile lăsate libere dacă nu s-ar fi realizat implantul.

În ceea ce privește prețul unui implant dentar, nu este o idee bună să căutăm cel mai mic preț pentru un implant. Există posibilitatea ca materialele să fie insuficient testate și verificate de instituțiile abilitate. În plus, folosirea unor echipamente non-brand pot provoca, în timp, probleme medicale ireversibile, și reacții adverse la nivelul organismului – iritații, alergii sau chiar sângerări. De asemenea, un implant calitativ provenit de la surse serioase are un cod de bare care se anexează fișei medicale a pacientului.

Care sunt factorii care influențează costul unui implant dentar?

Există mai mulți factori care influențează costul unui implant dentar. Înainte de toate, trebuie să înțelegem însă că implantul dentar reprezintă un tratament amplu și nu o piesă simplă din metal (titan sau zirconiu), prin urmare ceea ce plătim de fapt este un viitor dinte sau o viitoare lucrare dentară, care trebuie să fie în primul rând biologică (adică acceptată ușor de organism), funcțională și nu în ultimul rând, estetică.

Pentru consultații și tratamente de specialitate de ultimă generație, ne găsiți la adresa noastră din Strada Dr. Iacob Felix nr.76, Sector 1 București sau ne puteți contacta la (021) 320 60 90 / 0787 886 090.